Pretrpani ste  poslom i niste u mogućnosti organizirati ljetovanje u srcu sezone?
Možda već neko vrijeme ne podnosite ljetnu vrevu, miris kokosove kreme, vrisak razdragane dječice na punim plažama i paklene vrućine?
Još su vam friške uspomene kada ste onomad izgorjeli na suncu uza svu zaštitu, te vidali opekline, uz maštanje o hladovini guste šume, hladne rijeke, ili makar hladu ispod kakvog slapa?
Daleko od  buke i turističke špice, otišli bi negdje na  pravi zeleni odmor, ali ne znate kamo ni gdje.


foto: M. Vrdoljak, TZ Zagrebačke županije

Spadate li u prvu ili drugu skupinu, nije važno. Donijeli smo nekoliko preporuka iznenađujuće šarmantnih destinacija na našem kontinentu.


foto Vila Bilogore

Očaravajući ambijent, ukusna domaća hrana, vilinsko ozračje prirodne vegetacije, ljubazni domaćini, natjerat će vas da se pitate kako se niste sjetili spakirati svoj ruksak ranije i krenuti na izlet.

Zagrebačka županija – Dragulj kontinentalne ponude nadomak Zagreba

Ljepota Zagrebačke županije već desetljećima oduševljava brojne generacije stanovnika metropole, bezbrojnih izletnika  i stranih posjetitelja.Raskošna ogrlica biciklističkih staza, vinskih cesta, seoskih izletišta brojnih sakralnih objekata, arheoloških lokaliteta, čudesnih dvoraca..tvori savršenu cjelogodišnju izletničku destinaciju ovjenčanu brojnim priznanjima. Teško je izdvojiti jedan sadržaj kad Zagrebačka županija kontinuirano unapređuje turističku ponudu.


foto: M.Vrdoljak

Daruvar – zelena destinacija s ljekovitim termalnim izvorima
Na svega cca 130 km vožnje od Zagreba, dočekat će vas ovaj ljupki grad, okružen mirisnim zelenim vinogorjem, te opremljen spojem povijesne i suvremene arhitekture i maštovito uređenim parkovima.

centralno-blatno-kupaliste-daruvar-autor-ratko-vukovic
Foto: Ratko Vuković

Bogata wellness ponuda, bazeni na otvorenom, zabava, hladovina zelene ogrlice kontinenta, savršen su recept za kontinentalnu ljetnu zabavu. Potražite je ovog ljeta u zelenoj destinaciji  – Daruvaru.


Termalni vodeni par Aquae Balissae, foto Miljenko Hegedić

Naša preporuka je da posjetite Termalni vodeni park Aquae Balissae. Termalni vodeni park, nalazi se samo tristo metara od centra grada, pored rijeke Toplice, Julijevog parka i sportsko – rekreacijske zone. Raspolaže s preko 2000 m² vodenih površina, bazenima za odrasle i djecu, toboganima, mirnoj rijeci dužine preko 200 metara, sunčalištu te ugostiteljskim sadržajima s raznolikom ponudom osvježavajućih napitaka i brze hrane


foto: www.aquae-balissae.hr

Termalni vodeni park Aquae Balissae koristi isključivo prirodnu ljekovitu toplu vodu s jednog od mnogih izvora u gradu. Ovog ljeta se možete osvježiti u atraktivnim vanjskim bazenima po cijeni od 55 kn a za obiteljske posjete (roditelji + dijete) karta iznosi 115 kn. Recept za rashlađenje i zabavu je osiguran. Potražite info na webu: www.aquae-balissae.hr

Vila Bilogore – zeleni biser Bjelovarsko – bilogorske županije

Još jedna ljepotica ove regije privlači sve veću pažnju posjetitelja i izletnika. Tko kaže da je ponuda na kontinentu siromašna, taj se grubo vara. Pogledajte ovo prekrasno zdanje i imanje.


foto: Vila Bilogore

Diskretno ušuškan među hrastovim šumama, ovaj prekrasan objekt nalazi se na Rekića brdu u selu Mala Dapčevica, nedaleko od grada Grubišno Polje. Vila Bilogore je obiteljska kuća Rekića izgrađena 1928. godine, sa čijom restauracijom je započeto 2008. godine.


foto: Vila Bilogore

Od tada, uz ulaganje puno truda, rada ali i ljubavi, pretvara se u oazu mira i ljepote, u početku za članove obitelji i prijatelje, a sada i za sve hedoniste i ljubitelje uživanja u jedinstvenoj prirodi i ponudi tradicionalnih domaćih specijaliteta karakterističnih za ove krajeve. Sve info: www.vilabilogore.com

Vile Montis Aurea – vrhunski adut Požeško – slavonske županije

U Požeško – slavonskoj županiji, u naselju Novo Zvečevo u bogatstvu raskošne prirode, sakrile su se četiri vile Montis Aurea, koje  zajedno raspolažu kapacitetom za 24 osobe a svojom vrhunskom opremljenošću i standardom, maksimalno očaravaju posjetitelje koji traže odmor u prirodi, ali uz potrebnu dozu komfora i luksuza.

Odmor snova 

Smještene na nadmorskoj visini od 447 metara, Vile Montis Aurea nude totalni relax i anstistres terapiju, kako u ljetnim tako i u zimskim mjesecima. U ljetnim mjesecima uživat ćete između ostalog uz otvoreni bazen, i prekrasan pogled na beskrajnu ljepotu požeških obronaka s pogledom na Papuk.


fotografije vila: www.montis-aurea.hr

Sve četiri vile imaju finsku saunu i jacuzzi, a dvije imaju vanjski bazen.
Za djecu ima pregršt sadržaja: dječja igrališta, prostor za stolni tenis, stolni nogomet, biljar, te zatvoreni vanjski prostori u kojima se nalaze sadržaji i oprema za pripremu peke i roštilja.Tu je i idilično vrtno jezerce, nogometno igralište gdje se možete zabavljati u obiteljskom okruženju, a ukoliko želite uživati u netaknutoj prirodi Papuka, možete unajmiti i bicikle uz prethodni dogovor.
Možete istražiti i okolicu jer je  Požeško – slavonska županija  izvrsna destinacija kad je riječ o odličnoj hrani, poznatom vinu i brojnim aktivnostima a ponuda ovakvih objekata, lijepo zaokružuje cijelu priču.

Informacije: www.montis-aurea.hr

Hrvatsko zagorje – destinacija koja briše sve brige
Zelena vrata Hrvatske i oaza očuvane prirode, smjestila se u najbližem susjedstvu metropole. Teško je nabrojati sve atribute ove regije, od termalnih voda, romantičnih dvoraca i kurija, agroturizama, rimskih cesta, konjičkih i biciklističkih te pješačkih staza i seoskih izletišta.

gal-sl3_800x532-Klet-Kozjak-Zagorje
foto: Klet Kozjak

Sa svojom ogrlicom seoskih domaćinstava, smaragdnih brežuljaka, dobre hrane i aktivnog odmora, cijelo Zagorje je top preporuka sama za sebe. Donosimo video vodič seoskih izletišta,pa vi izaberite što vam najviše odgovara.

 

Etno selo Stara Lonja – Sisačko moslavačka županija

20160902_100500 (Medium)

Na ovom impresivnom imanju koje će vas očarati, možete šetati, voziti se biciklima, baviti se sportom na travnatom igralištu (mali nogomet, odbojka, badminton, košarka, starinsko kuglanje), iznajmiti čamce na rijeci Savi i Staroj Savi, ići u ribolov, spremati sami jelo ili uz pomoć domaćina u starom sjeniku koji je uređen kao pecana a ako poželite domaćini vas mogu povesti u ribolov i na mnogobrojne izlete u cijelom Lonjskom polju i bližoj okolici.

DSC_0179
foto: arhiv uredništva

Za sve posjetitelje nude se također: mogućnost organiziranja i odlaska na raznovrsne izlete i obilazak brojnih prirodnih i kulturnih atrakcija – ribolovni turizam – kanu safari – brojne biciklističke i pješačke staze – izleti čamcem i brojni drugi sadržaji. Info: www.etnoselo-staralonja.com a preporučamo i da posjetite još jedno lijepo izletište ove županije – Eko selo Strug.

Baranja – hotel Lug 

O djeliću bogate ponude Baranje nedavno smo donijeli detaljan report, pa vam  u okviru ljetne ponude, preporučamo posjetiti Hotel Lug. Ovo profinjeno zdanje s 4 zvjezdice nalazi se u neposrednoj blizini parka prirode i zoološkog rezervata Kopački rit, te na samo par minuta vožnje od poznatog lovišta i dvorca Tikveš. Poželite li otići do Osijeka, imate svega 15 min vožnje automobilom. Očekuje vas jedinstvena kombinacija ladanjskog mira i nedirnute prirode u posebno uređenim sobama sa masivnim namještajem koje su u skladu sa najvišim standardima potpuno opremljene svime što trebate za potpuni odmor.


Hotel nudi i doživljaj potpune relaksacije u prirodi te tamo možete ubrati sezonske voćke ili istražiti ponudu okoliša na punih 10.500m2.


foto: www.ekolug.com

Gostoprimstvo ove regije je nadaleko poznato, porcije hrane su zapanjujuće izdašne, ljepota prirode posebna i kažu da onaj tko posjeti Baranju jednom, vraća joj se vječno. Provjerite zašto.
Informacije: ekolug.com

Želimo vam mirno, ugodno i osvježavajuće ljeto!

naslovna fotografija: www.montis-aurea.hr

Blog je objavljen na portalu Hotspots.net.hr

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.